miercuri, 5 martie 2014


La 2 martie 2014 Asociatia Romanilor din Italia, a organizat evenimentul dedicat Martisorului “Impreuna pentru a ne cunoaste mai bine la Sarbatoarea Martisorului”.

In acest an au fost invitati artistii Adrian Enache, Matilda Pascal Cojocarita, Horatiu Cigu, Stefan Cigu, Evandro Rossetti, Mariana Pachis, grupul folcloric “Dor Calator” si Ansamblul Folcloric de Cantec si Dans “Artaras”. Evenimentul a fost prezentat de Lavinia Sandru, realizatoare RealitateaTV, si Eugen Terteleac, presedintele Asociatiei Romanilor din Italia. 

Secretarul al II al Ambasadei României Laviniu Enii a venit cu un mesaj de felicitare în fața publicului român din partea Ambasadei României
Asociația “Dacia”, fiind infrățita cu Asociatia Românilor din Italia a fost printre coorganizatorii evenimentului. Membrii Asociatiei “Dacia” Tatiana Chirita si Alina Ieremciuc au prezentat o mica expoziție de cărti dedicate Basarabiei.

Ansamblul “Artaras”, Director artistic Lidia Bolfosu, Director de orchestră Vitalie Sirbu a prezentat o suită “Bătrânească”, fiind chiar cei care au inaugurat Editia a VII a Martisorului, purtând un mesaj al Unirii, ansamblul fiind alcătuit din români din Basarabia, Piatra Neamt, Cluj Napoca, Fagaras s.a.

Sarbatoarea s-a petrecut intr-o asmosfera de bunavoie si veselie




0 commenti:

Trimiteți un comentariu