duminică, 26 martie 2017

Sâmbăta aceasta, 25 martie 2017, în aproape 300 de localități din România și Republica Moldova a avut loc Marșul pentru Viață, o manifestație care a ajuns la a 7a ediție și a prins tot mai multă amploare în ultimii ani. Evenimentul este organizat de mai multe Ong-uri și asociații printre care Coaliția pentru Familie și Asociația Studenți pentru Viață de asemenea manifestația a primit binecuvântarea Bisericii Ortodoxe.

Tema acestuii an a fost "Ajută mama și copilul, depinde de tine!". "Mesajul nostru, dintotdeauna, dar în mod special în acest an, este axat pe necesitatea sprijinirii femeilor care vor să nască şi sunt în situaţii dificile, pentru că sunt foarte multe femei care se confruntă cu situaţii de presiune atunci când află că sunt însărcinate. Pin Marșul pentru viață nu solicităm interzicerea prin lege a avorturilor, ci promovăm conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea", au declarat organizatorii.



România ocupă locul al doilea în statistica numărului de avorturi: 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 - iunie 2016, față de o populație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016. În 1957 s-a emis Decretul 463, prin care a fost legalizat avortul la cerere în urma propaganzii din anii '50 desfăşurată în România după tipare sovietice. După al doilea război mondial, când România a intrat în sfera de influenţă sovietică, pe lângă multe alte "binefaceri" aduse pe capul românilor, a fost şi politica în favoarea avortului. Urbanizarea şi industrializarea forţată au distrus practic familia tradiţională românească, plină de copii. Noile principii socialiste o scoteau pe femeia română din gospodăria ei şi o expediau direct pe şantiere şi în fabrici. 
Astăzi țara noastră încearcă să-și recapete starea firească, începând de la recuperarea valorilor naturale și creștine. Rata avorturilor e în decreștere iar manifestațiile de acest gen au menirea de a aduce în forul public discuția acestei teme de vitală importanță pentru supraviețuirea unei națiuni.
Marșul s-a desfășurat, nu cazual, de sărbătoarea Bunei Vestiri. Fiecare copil care vine pe lume este o reînnoire a vieții care ne-a fost dată în dar, este o sărbătoare minunată și un prilej de bucurie. Datoria noastră, a celor care am avut norocul să ne aflăm printre cei 50 la sută care au văzut lumina soarelui, este să transmitem acest mesaj, și să ocrotim viața din prima și până în ultima sa clipă. 

Mișcarea Pro-Viață are voce în întreaga lume, un marș pentru viață asemănător va avea loc la Roma pe data de 20 mai 2017. Asociația Dacia va participa alături de asociația Futuro Insieme și alte asociații românești pentru a transmite mesajul de susținere din partea comunității noastre. 

Asociația Dacia, Roma
Roma 26.03.2017
Categorii:

0 commenti:

Trimiteți un comentariu