sâmbătă, 26 octombrie 2013


Duminică 20 octombrie 2013 români de pe ambele maluri ale Prutului s-au adunat la Roma, lângă Columna lui Traian, pentru a-şi exprima solidaritatea cu mesajul transmis de unioniştii care au participat la Marşul pentru Basarabia din Bucureşti: transformarea unirii cu Republica Moldova într-o prioritate naţională.

"Acelaşi Neam, aceeaşi Ţară, cum am fost odinioară!" a fost sloganul manifestanţilor de la Roma; locaţia evenimentului nu a fost aleasă în mod întâmplător: istoria scrisă pe columnă ne reaminteşte că deja acum 1900 de ani Basarabia era parte integrantă a Daciei.

Tot în capitala Italiei, în cadrul campaniei Aducem Basarabia acasă, demarată de Platforma Civică ACŢIUNEA 2012, 1426 de cetăţeni români au semnat pentru o lege ce vizează dezvoltarea comună culturală, educaţională, socială şi economică a cetăţenilor din cele două state româneşti, precum şi aspecte referitoare la raportul cetăţenilor Republicii Moldova în relaţia cu România.

Aceasă campanie s-a desfăşurat cu binecuvântarea Preafericitului Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române în Italia, căruia i se mulţumeşte pe această cale, şi s-a bucurat de colaborarea asociaţiilor din diaspora, printre care amintim asociaţia Dacia şi Pro Patria din Roma.

Românii din diaspora se arată în marea lor majoritatea favorabili unirii celor două state româneşti, cum ne declară voluntarii care au participat la colectarea semnăturilor.

Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 desfăşoară manifestări publice de informare şi sensibilizare a întregii populaţii din România şi Republica Moldova cu obiectivul de a conştientiza necesitatea realizării unităţii naţionale.

Un material de Alina Ieremciuc, Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 Roma





0 commenti:

Trimiteți un comentariu