miercuri, 18 decembrie 2013



Reproducem comunicatul Asociației Propatria despre evenimentul „Concert de Crăciun” la care colaborează și As. Dacia împreună cu Ansamblul Arțăraș, invitat să participe cu frumoasele colinde de iarnă în magnifica Sală Baldini din Biserica Santa Maria în Campitelli. Evenimentul se preanunță un imn închinat frumuseții și sacrului ca atare extindem invitația la toți cei care doresc să petreacă o seară alternativă alături de noi.


Conform tradiției, Asociația Propatria propune pentru al treilea an consecutiv "Concertul de Crăciun”, în superba atmosfera pe care o conferă la Roma, Sala Baldini - Biserica Santa Maria în Campitelli.

Un eveniment unic, dedicat Crăciunului, special pregătit de tinerii artiști români descoperiți și promovați de către Festivalul Tinerelor Talente Propatria desfășurat și în 2013 în perioada mai-iunie. 

Vom asculta un repertoriu de C. Monteverdi, J.S. Bach, Bach-Busoni, G.F. Handel, W.A. Mozart, G. Rossini, A. Adam, C. Saint-Saens, și alții...precum și compoziții în prima audiție. 

Ne vor însoți pe parcursul serii Cezara Buzilă, studentă la clasa de vioară a Conservatorului de Muzică Santa Cecilia din Roma, M. Massimo Paffi, dirijorul orchestrei și al corului „La settima nota” di Manziana, laureat al Conservatorului "Santa Cecilia" din Roma, Isabelle Haile, o tânără soprană originară din Repubblica Moldova fostă membră de la “Cantoria dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia” din Roma și a corului Aramus - Biserica Santa Maria degli Angeli în 2012 transferându-se pentru studii la Londra unde continuă să facă parte din “The London Youth Choir”, Dennis Grossi pianist, student la clasa de compoziție a Conservatorului Santa Cecilia.
Ansamblul ARȚĂRAȘ (Rep. Moldova), Director artistic Lidia Bolfosu, Director de orchestră Vitalie Sîrbu, ca în fiecare an ne va ajuta să aducem în atenție frumoasele noastre tradiții de Crăciun. 

La realizarea acestui eveniment ne au colaborat: Asociația „Parintilor Români din Italia”, ONG”Un mondo sereno”, Asociația socio-culturală „Dacia” și Asociația „Noi Suntem Români”, Asociația”La settima nota” Manziana. Parteneri media „Gazeta Românească”, Ziarul „Emigrantul” și portalul românilor din Italia „iromeni.com”.


0 commenti:

Trimiteți un comentariu